„Orice vin are o poveste”

Mini coș

Tequila Sunrise – un cocktail cu o istorie de 50 de ani, care s-a născut pe meleaguri americane. Numele l-a primit în urma culorilor ademenitoare pe care le are și care amintesc de un răsărit de soare. Ingredientele necesare:

  • 150 ml suc de portocale
  • 10 ml sirop grenadine
  • 50 ml tequila

 

Mod de preparare:

Acest cocktail se prepară ușor diferit de toate cele de mai sus. Dacă până acum trebuia doar să adaugi toate ingredientele într-un shaker și să le mixezi, aici trebuie să fii foarte atent la adăugarea lor. Ai nevoie de un pahar în care vei pune gheața (3-4 cuburi) și vei adăuga siropul de grenadine. Apoi, torni sucul de portocale cu atenție (îți sugerăm să o faci folosind marginea paharului) pentru a nu se amesteca cu siropul de grenadine. Peste toată această compoziție adaugi tequila, din nou, cu atenție.

Poți oferi un aspect cât mai plăcut acestui cocktail de vară folosind umbreluțe pentru decor și, eventual, felii de portocale.

Cosmopolitan – un cocktail simplu, dar elegant, care a obișnuit consumatorii cu un gust inconfundabil și o apariție aparte datorită culorilor sale. Are un gust fructat, ceea ce îl face perfect pentru o seară în care vrei să te relaxezi în oraș sau poate chiar pentru un eveniment.

De ce ai nevoie pentru a prepara un Cosmopolitan:

  • 20 ml triplu sec
  • 5 ml grenadine
  • jumătate de lime
  • gheață cuburi
  • 30 ml vodkă

Mod de preparare:

Iei toate ingredientele de mai sus si le pui într-un shaker. Lime-ul trebuie stors în această compoziție. Apoi amesteci toate ingredientele bine, iar rezultatul final îl pui într-un pahar pe care îți sugerăm să-l decorezi cu o felie de lime pentru un aspect cât mai veritabil.

Lista de ingrediente:

  • 750 ml vin roșu sec
  • 300-350 gr zahăr
  • ½ păstaie vanilie (sau 1 plic zahăr vanilat bourbon)
  • coaja de la 1 lămâie mică (cca 7 fâșii luate pe lungimea lămâii)
  • 275 ml rom brun (40% alcool)

 

Mod de preparare:

  1. Într-o crăticioară se pune la fiert vinul cu vanilia, jumătate din coaja de lămâie) și zahărul. După ce începe să fiarbă se da foc mai mic să fiarbă molcom. Se fierbe 30 minute.
  2. Se ia de pe foc, se adaugă restul de coajă de lămâie și se acoperă. Se lasă să se răcească.
  3. Se scoate lămâia și se adaugă romul. Se pune într-o sticlă. Se lasă să stea 2 zile la loc răcoros, apoi se poate consuma.

Bloody Mary

Băutura care nu are aceeași reteță peste tot. Extrem de renumită peste tot în lume, acest cocktail extrem de hranitor, poate fi preparat diferit în funcție de țară și de preferințele consumatorilor. Diferența o face sucul de roșii folosit. Unele persoane aleg să folosească suc de roșii dulci, iar altele aleg sucul de roșii picant. Întreaga listă de ingrediente:

  • piper negru măcinat
  • 5-10 ml zeamă de lămâie
  • 50 ml vodkă
  • 150 ml suc de roșii
  • țelină
  • gheață cuburi
  • două picături sos Tabasco
  • două picături sos Worcestershire

 

Mod de preparare:

Ia un pahar, umple-l cu gheață peste care adaugi vodka împreună cu zeama de lămâie, sucul de roșii și sosurile Tabasco și Worcestershire. Mixează bine toate aceste ingrediente, iar la final adaugă piperul măcinat (aproximativ un vârf de linguriță).

Cocktail creat la începutul anilor 1940, în California. A fost pentru o bună perioadă de vreme de la apariție vedeta cluburilor din Hollywood. În traducere liberă „Maita’i” înseamnă „bun”, cuvând folosit perfect pentru a descrie gustul acestui cocktail. Pentru a prepara un Mai Tai ai nevoie de:

  • 60 ml suc de ananas
  • 45 ml rom alb
  • 25 ml triplu sec
  • 45 ml rom brun
  • 15 ml suc de portocale
  • 15 ml suc de lămâie
  • 10 ml suc de lime
  • o linguriță zahăr brun

 

Mod de preparare:

Ia un shaker în care pui toate ingredientele, în afară de romul brun. Amestecă-le bine, iar apoi toarnă compoziția într-un pahar umplut jumătate cu gheață. După acest pas trebuie să adaugi romul brun, iar pentru decor poți folosi un pai, o umbreluță colorată și o felie de ananas.